English | Nederlands

Planning & Scheduling


Opleiding Medior Planning Engineer

De opleiding medior project planning engineer is gericht op deelnemers die een aantal jaren werkervaring als project planning engineer hebben. Je ontwikkelt je kennis over planning & scheduling, risico management, project cost control, planning- en contractvormen, earned value management en planning audits. Naast de theoretische uitgangspunten wordt veel aandacht besteed aan praktijkcases. Voor de uitvoeringsfase van projecten leer je de basis van day-to-day claim management. Het stelt je in staat om meer- en minderwerken te bewaken in de planning en een bijdrage te leveren aan claim onderhandelingen.

Kern van de opleiding

In de opleiding word je klaargestoomd voor het echte werk op projecten. Je leert wat de eigenschappen zijn van een goede planning en hoe je zo een planning opstelt met behulp van Primavera P6 en MS Project 2013 volgens de internationale planningsnorm. Daarnaast krijgen disciplines aandacht zoals project cost control, claim preventie, forensische planning, claim management en risico management.

Resultaat

Na het doorlopen van de opleiding “medior planning engineer”, in combinatie met de nodige praktijkervaring, ben je in staat om de tender planning, de contract planning en uitvoeringsplanning zelfstandig toe te passen binnen bouw- en constructieprojecten. Voor iedere succesvol afgeronde module wordt een certificaat uitgereikt.

Terug naar alle opleidingen Download de brochure Bekijk de module matrix Basis informatie