English | Nederlands

Planning & Scheduling


Opleiding Junior Planning Engineer

De opleiding basis project planning is gericht op deelnemers met weinig tot geen ervaring met project planning. Je ontwikkelt je kennis over project planning, planningssoftware, claim management en risico management. Naast de theoretische uitgangspunten wordt veel aandacht besteed aan praktijkcases. Je krijgt inzicht in het aspect planning van het tenderproces. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de bekende valkuilen voordat een project van start gaat. Met name een goede baseline is in deze fase cruciaal. Voor de uitvoeringsfase van projecten leer je de basis van day-to-day planning & scheduling. Het stelt je in staat om meer- en minderwerken te verwerken en de voortgang van het project te bewaken.

Kern van de opleiding

In de opleiding word je klaargestoomd voor het echte werk op projecten. Je leert wat de eigenschappen zijn van een goede planning en hoe je zo een planning opstelt met behulp van Primavera P6 en MS Project 2013 volgens de internationale planningsnorm. Daarnaast krijgen disciplines aandacht zoals contracting, claim management en risico management.

Resultaat

Na het doorlopen van de opleiding “basis project planning” heb je kennis en begrip van de processen van planning. Je hebt de theoretische basis om in een team je bijdrage te leveren aan de planning van bouw- en constructieprojecten.

Terug naar alle opleidingen Download de brochure Bekijk de module matrix Basis informatie