English | Nederlands

Claim preventie - basic

Vakgroep Planning & Scheduling


Beschrijving:

Hoe kun je het risico van claimtrajecten verminderen?

De projectwereld is hard aan het veranderen. In toenemende mate worden projecten op risico’s gestuurd. Het geld is schaarser en daarmee is ook de kritische bewaking groter. Partijen zoeken sneller hun recht en doen dit ook sneller juridisch. Dat heeft weer gevolgen voor de doorlooptijd van een conflict. Daarnaast neemt het aantal technische mensen met uitgebreide projectkennis af en het aantal bedrijfsjuristen, financiële beheerders, forensische planners en accountants op projecten neemt toe.

Dit betekent dat het karakter van projecten aan het veranderen is. Het technisch project is nog steeds hetzelfde maar naast het technisch project is er ook een papieren project. Dat vereist andere vaardigheden op het gebied van contract management, planning, engineering, werkvoorbereiding, documentenbeheer, uitvoering en oplevering.

Leerdoelen:

  • gebruik van planningsprocedures
  • forensisch plannen
  • status van directieleveringen
  • inrichten van meerwerkprocedures
  • inrichten van procedures beoordeling ontwerpdocumenten
  • (project)organisatie inrichting met project controls

Opleiding Junior Planning Engineer

Deze module is onderdeel van de opleiding Junior Planning Engineer.

De opleiding Junior Planning Engineer heeft tot doel professionals op het gebied van Planning en Scheduling de gelegenheid te bieden om een opleidingskwalificatie Bachelor Planning Engineering of Master Planning Engineering te behalen.

De opleiding is samengesteld door de Stichting Planning Instituut Nederland (SPIN), het kenniscentrum voor (project)planning. Professionals kunnen zich registreren in het register van SPIN.


Meer info Naar de vakgroep