English | Nederlands

Relatics Database Management

Vakgroep Planning & Scheduling


Beschrijving:

Relatics is software waarmee inzicht verkregen wordt in cruciale informatie als samenwerkingsverbanden, specificaties, kansen en risico’s, actuele voorraden of eisen en verificaties. Beheersing van informatiestromen is het uitgangspunt, alles wordt maar één keer vastgelegd en hoeft dus ook maar op 1 plek gezocht te worden. Relatics combineert de flexibiliteit van spreadsheets, de kracht van databases en de flexibiliteit van maatwerk. Relatics is een primair onderdeel van System Engineering contracten voor het beheer van functionele eisen.

Een klant/opdrachtgever heeft bijvoorbeeld verschillende eisen en wensen. Maar eisen en wensen zijn niet per definitie concreet toe te wijzen aan één discipline, laat staan dat de uitvoering van één van die eisen en wensen de verantwoordelijkheid is van één persoon in die betreffende discipline. Vaak hebben eisen en wensen diverse multidisciplinaire consequenties. Hoe wordt nu gewaarborgd dat alle consequenties in alle disciplines op de juiste manier worden uitgevoerd, en hoe wordt dit in kaart gebracht?

Leerdoelen:

  • Wat zijn de mogelijkheden van Relatics
  • De basisbeginselen van Relatics
  • Welke features heeft Relatics
  • Voor welke toepassingen is Relatics geschikt

Opleiding Junior Planning Engineer

Deze module is onderdeel van de opleiding Junior Planning Engineer.

De opleiding Junior Planning Engineer heeft tot doel professionals op het gebied van Planning en Scheduling de gelegenheid te bieden om een opleidingskwalificatie Bachelor Planning Engineering of Master Planning Engineering te behalen.

De opleiding is samengesteld door de Stichting Planning Instituut Nederland (SPIN), het kenniscentrum voor (project)planning. Professionals kunnen zich registreren in het register van SPIN.


Meer info Naar de vakgroep