English | Nederlands

BIM - basic

Vakgroep Planning & Scheduling


Beschrijving:

Bij deze opleidingsmodule BIM (Bouwwerk Informatie Model) wordt ingegaan op de basisbeginselen van het zgn. BIMMEN. Bij BIM werken betrokken partijen in een vroeg stadium van het project (mede bij het ontwerp) met elkaar samen op / via een digitaal gedeeld platform. Tijdens de opleidingsmodule wordt ingegaan op wat deze procesverschuiving met zich meebrengt, hierbij wordt onder andere ingegaan op de voor- en nadelen van BIM, communicatie, coördinatie en de mogelijke valkuilen.

Met BIM verandert de manier en - voor sommige aspecten - de volgorde van werken. Goede afstemming tussen partijen (verwachtingenmanagement) en de juiste mindset zijn van groot belang voor het behalen van de voordelen uit het werken met BIM.

Leerdoelen:

  • Begrijpen wat BIM is
  • Wijzigingen ten opzichte van traditionele werkwijze inzien
  • Procesbeheersing
  • Valkuilen in kunnen schatten
  • Communicatie en coördinatie met BIM

Opleiding Junior Planning Engineer

Deze module is onderdeel van de opleiding Junior Planning Engineer.

De opleiding Junior Planning Engineer heeft tot doel professionals op het gebied van Planning en Scheduling de gelegenheid te bieden om een opleidingskwalificatie Bachelor Planning Engineering of Master Planning Engineering te behalen.

De opleiding is samengesteld door de Stichting Planning Instituut Nederland (SPIN), het kenniscentrum voor (project)planning. Professionals kunnen zich registreren in het register van SPIN.


Meer info Naar de vakgroep