English | Nederlands

FIDIC - basic

Vakgroep Contract & Claim Management


Beschrijving:

Als onderdeel van de verdieping in specifieke contractvormen behandelen wij de FIDIC. Voornamelijk in internationale projecten, ook op Nederlandse bodem, is dit en veelgebruikte contractvorm. De FIDIC kent verschillende “boeken” voor verschillende typen projecten.

In de opleidingsmodule behandelen we de belangrijkste contractuele bepalingen uit de FIDIC, onder andere; betaling, meerwerken en vertraging. Daarnaast gaan we in op de keuze voor het juiste FIDIC boek. De opleidingsmodule is bedoeld voor mensen met de nodige praktijkervaring in bouw- en constructieprojecten.

Aan de hand van vergelijkingen met de bekendere contractvormen zoals UAV en UAV-GC behandelen we de toepassing van de clausules van de FIDIC. Uiteraard zullen praktijkvoorbeelden van claims onder FIDIC contracten niet ontbreken in de opleidingsmodule.

Leerdoelen:

  • Bekendheid met FIDIC;
  • Voordelen en valkuilen;
  • Waar op te letten in FIDIC contracten;
  • Hoe toe te passen.

Opleiding Junior Contract Engineer

Deze module is onderdeel van de opleiding Junior Contract Engineer.

De opleiding Junior Contract Engineer heeft tot doel professionals op het gebied van Contract en Claim management de gelegenheid te bieden om een opleidingskwalificatie Bachelor Contract Engineering of Master Contract Engineering te behalen.

De opleiding is samengesteld door de Stichting Contract Management Instituut Nederland (CMI), het kenniscentrum voor contract engineering, claim management en systeemgerichte contract beheersing. Professionals kunnen zich registreren in het register van CMI.


Meer info Naar de vakgroep