English | Nederlands

Contract & Claim Management


Opleiding Medior Contract Engineer

De opleiding voor medior contract engineer is gericht op deelnemers die een aantal jaren werkervaring als contract engineer hebben. Je ontwikkelt kennis over tender management, contract management en claim management. Naast de theoretische uitgangspunten wordt veel aandacht besteed aan praktijkcases. We gaan dieper in op het tenderproces en het opstellen en beoordelen van aanbiedingen. Een negatief resultaat van een project wordt vaak in deze fase al bepaald. Hoe krijg je een project aangenomen met een voorgecalculeerd verlies toch tot een goed einde? We doen praktijkcases met onze zelf ontwikkelde contract scan. Je krijgt inzicht in de kritieke factoren en we geven vuistregels mee om risico’s op je eigen projecten te beperken.

Kern van de opleiding

In de opleiding krijg je een verdiepingsslag. Je leert uitgangspunten en vuistregels op het gebied van tender management, contract management en claim management die je direct kunt toepassen in projecten. Vanzelfsprekend wordt ingegaan op juridische aspecten en verschillende internationale contractvormen. Daarnaast krijgen aanpalende disciplines aandacht zoals planning, cost control en risico management.

Resultaat

Na het doorlopen van de opleiding “medior contract engineer”, in combinatie met de nodige praktijkervaring, ben je in staat om tender management, contract management en claim management zelfstandig toe te passen binnen bouw -en constructieprojecten. Voor iedere succesvol afgeronde module wordt een certificaat uitgereikt. In samenwerking met opleidingsinstanties en accreditatie instellingen is een bachelor kwalificatie van de opleiding in voorbereiding.

Terug naar alle opleidingen Download de brochure Bekijk de module matrix Basis informatie