English | Nederlands

Contract & Claim Management


Opleiding Junior Contract Engineer

De opleiding Junior Contract Engineer is gericht op deelnemers met weinig tot geen ervaring met contract management. Je ontwikkelt je kennis over tender management, contract management en claim management. Naast de theoretische uitgangspunten wordt veel aandacht besteed aan praktijkcases. Je krijgt inzicht in het tenderproces en het opstellen en beoordelen van aanbiedingen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de bekende valkuilen voordat een project van start gaat. Met name een goede contract planning is in deze fase cruciaal. Voor de uitvoeringsfase van projecten leer je de basis van day-to-day contract management. Het stelt je in staat om meer- en minderwerken te beheren en een bijdrage te leveren aan onderhandelingen.

Kern van de opleiding

In de opleiding word je klaargestoomd voor het echte werk op projecten. Je leert de belangrijkste begrippen van tender management, contract management en claim management. Vanzelfsprekend wordt ingegaan op juridische aspecten en verschillende internationale contractvormen. Daarnaast krijgen aanpalende disciplines aandacht zoals planning, cost control en risico management.

Resultaat

Na het doorlopen van de opleiding “basis contract management” heb je kennis en begrip van de processen van tender management, contract management en claim management. Je hebt de theoretische basis om in een team je bijdrage te leveren aan het contract management van bouw- en constructieprojecten. Voor iedere succesvol afgeronde module wordt een certificaat uitgereikt. In samenwerking met opleidingsinstanties en accreditatie instellingen is een bachelor kwalificatie van de opleiding in voorbereiding.

Terug naar alle opleidingen Download de brochure Bekijk de module matrix Basis informatie